BIO

ART IS MY THERAPY


Sinds mijn jeugd ben ik al bezig met tekenen en schilderen. Op de middelbare school werd ik door mijn tekenleraar al gewezen op de mogelijkheid om richting kunstacademie te gaan. Hoewel hij me daar in stimuleerde heb ik op dat moment een andere keuze gemaakt. Ik ging de politieopleiding volgen waarna ik ruim 30 jaar in het politievak zat. Het tekenen en schilderen verdween naar de achtergrond.

GESPECIALISEERD IN AQUAREL EN ABSTRACT

Als gevolg van mijn werk werd ik ziek en uiteindelijk werd ik arbeidsongeschikt. Ik kreeg de diagnose PTSS. Na jaren van therapie volgen zocht ik toch ontspanning en heb ik het schilderen opgepakt. Ik heb dus geen vakopleiding gehad maar ben autodidact. Sinds ongeveer 3 jaar schilder ik nu en de passie is volledig terug. Ik vind er mijn ontspanning in.


Op enig moment ben ik aan de werk gegaan met aquarel. Een techniek die mij enorm aanspreekt. Je laat naast je schildertechniek het water ‘het werk doen’, hetgeen spannende en verrassende effecten op kan leveren.

Ik heb geen echte voorbeelden van kunstenaars waar ik me aan conformeer. Ik probeer mijn eigen weg te vinden in mijn werk. Dit heeft erin geresulteerd dat ik met name portretten en abstracte of semi abstracte werken maak. Portretten maak ik vaak in zwart/wit. In mijn abstracte werken geef ik vaak mijn impressie van een landschap weer, hoewel dit voor iedereen anders ‘beleeft’ kan worden. Indien gewenst zijn opdrachten bespreekbaar.


Kunst betekent voor mij; vrijheid van werken, ontspanning en je laten inspireren door alles om je heen. Ik heb dan ook een lijfspreuk; ‘Art is my therapy’.